Categorieën

Kwalitatieve kousen in grote maten

Kousen zijn niet alleen praktisch, maar met een mooi paar kousen laat je ook jouw persoonlijke stijl tot uiting komen. Bij Ulla Popken heb je de keuze uit een ruim aanbod aan kwalitatief hoogwaardige kousen voor allerlei gelegenheden. Er zijn onder meer:

  • Steunkousen en compressiekousen in grote maten
  • Panty sokjes in grote maten
  • Kousen met print in grote maten
  • Basic kousen in grote maten
  • Sportsokken in grote maten

Het is belangrijk om sokken te kopen in de juiste maat. Kousen in grote maten bieden zeer veel draagcomfort doordat ze een goede pasvorm hebben. Daarnaast zorgen de zachte materialen ervoor dat de kousen prettig aanvoelen. Steun- of compressiekousen werken druk uit op de benen. Dit zorgt voor een optimale doorbloeding en voorkomt vermoeide benen na een reis of een hele dag staan.

Kousen grote maten in verschillende stijlen

Vrouwen met grote voeten vinden het soms lastig om hippe kousen te vinden. Bij Ulla Popken shop je eenvoudig een ruim assortiment mooie kousen in grote maten, net als moderne schoenen in grote maten. Wat jouw stijl ook is, in ons assortiment vind je waar je naar op zoek bent. Ga bijvoorbeeld voor een vrolijk paar kousen met een ruitpatroon of kies voor pantysokjes die je haast onzichtbaar kunt dragen in ballerina's of andere open schoenen.

De compressiekousen zijn uitermate geschikt als je regelmatig last hebt van vermoeide en zware benen. De kousen bieden de hele dag door actieve steun en geven energie. De extra wijde boordjes zorgen voor veel draagcomfort en dankzij de verstevigde hiel gaan de kousen extra lang mee.

Veelgestelde vragen kousen in grote maten

Wat is het verschil tussen sokken en kousen in grote maten?

Een sok is korter dan een kous. Waar een sok tot boven de enkel komt, steekt de kous uit tot aan of boven de knie. Er zijn allerlei soorten kousen om vervolgens uit te kiezen. Zo kan je kiezen voor een kous met een vrolijk motiefje of leuke glitters, die je draagt als fashion statement. Daarnaast zijn er veel basic kousen die niet opvallen onder je broek of legging.

Wanneer draag je compressiekousen?

Compressiekousen worden veel gedragen door plus-size vrouwen. Deze elastische kousen bieden namelijk ondersteuning bij vocht in de benen en spataders. Ook helpen compressiekousen ter voorkoming van trombose. De kousen stimuleren de bloedsomloop waardoor klachten als dikke voeten, opgezette benen en vermoeidheid in de benen verminderen.

Sommige dames kiezen ervoor om de compressiekousen enkel te dragen op dagen dat ze veel staan of bijvoorbeeld een vliegreis gaan maken. Voor het verminderen en voorkomen van bijvoorbeeld spataderen en trombose, wordt het aangeraden om de kousen iedere dag en de hele dag te dragen.

Welke kousen draag je in welke schoenen?

Tegenwoordig zijn er kousen in grote maten in heel veel kleuren en dessins. Hierdoor kan je met jouw keuze je persoonlijke stijl uitdragen. Basic katoenen kousen kunnen in iedere schoen. Speciaal voor in sneakers zijn er sneakersokken, maar ook een hoge kous met een vrolijke print kan hier heel goed in. Laat de kleuren van je sokken bijvoorbeeld matchen met je top of andere accessoires.

De hogere kousen in grote maten dragen ook erg prettig in een paar laarzen. Wist je dat je bij Ulla Popken de keuze hebt uit compressiekousen in hippe kleuren? Zo combineer je comfort met stijl.

Meer tonen
naar boven